Friday, December 25, 2009

Scene Tak Lojik!

Okeh!bile tgok movie@drama@telenovela@cerekarama dll. mesti kowg akan ade terpasan scene-scene yg tak lojik kan?bohong ah klo tak pnah!klo tak pnah mungkin kowg tak pasan scene tu tak lojik or mungkin kowg terlalu taksub ngan khenseman@kchantekan pelakon shingge mgabaikan bnde laen.[ayat sumpah cam esei bm!].klo kowg pasan plak,paling-paling kowg akan cakap "name pon cter kan?", tak pon "da director sroh wat gtu"..

so mari kte tgok scene ape jek yg tak lojik selalu ade!!

1. Bayangkan scene pelakon beli ape-ape barang kat kedai. tak payah tanye bape arge, bayor dwet tros blah!wahhh..dan-dan plak dwet dy cukop kan,plak tu siap tak de balance kan?huk..

2. okeh,neh scene parking kete lak.selalu pelakon uh akan dapat park kete dekat-dekat ngan pintu utame bangunan!tak payah pusing-pusing carik park wpon mase uh kte tgok park kete mmg ngah padat!da tu konpiden gle tinggalkan kete tanpe perlu kunci!

3. neh scene gado-gado lak. hero or heroin sgt terer ngan sekelip mate dapat kalahkn pjahat yg bpistol bagai wpon dy tak pkai pape.plak uh siap kebal uh,tak kene satu peluru pon.dowg pkai ilmu itam kot..kan?

4. bile scene joget-joget or hero/heroin nyanyi, dan-dan plak org laen yg lalu lalang joget same.padahal tak kenal pon.da tu da abes joget,masing-masing wat mcm tak ade pape yg berlaku.

5. neh plak scene komputer,teknologi bagai uh. selalu sgt dan-dan watak utame uh terer gle gune komputer or alat2 tekno uh,siap tau password lak uh. da tu klo teke password 2-3 kali test jek!gile hebat!

6. scene keja-kja ngan polis lak. klo owg jahat uh kejo-kejo ngan polis,mesti kete polis uh ade jek dapat probs kan?tlanggor paip air la,kete laen la,lampu merah la sedangkn kete owg jahat uh senang-senang jek dapat lalu tanpe ragu-ragu.

7. klo scene bom yg ade timer uh plak,knon-knon panic gle neh,kne potong wayor yg kaler mane-mane,dan-dan tinggal 2-3saat beliau dapat potong wayar yg btol.hero gile kan??

act byk lg scene tak lojik,tp ntok mase neh,yg ini je la yg dapat aku pk.
kang klo da dapat pk lg aku sambong lg.
:)

4 comments:

miaishika said...

hahaa~~~
scene stdnt mneyetdy
gle mntap kn...even blaja las minute....
pling gilak dlm papadom
20a

kre tu scene x lojik gak kn
haha

Fatin Razali said...

hehehe..agak lahhh~
dlm papadom uh byk gak scene xlojik..
taip kat keyboard cm bpe ketol jek..
tp yg kuor kat screen bjele2..
hahaha

miaishika said...

haha~~tu lA psal
xpe r

pastu kn
dlm cte p ramlee jgn ckp r kn
bio pe pn

mmg besh r cte2 p ramlee~~
ngeh2~~~

cik EPAL said...

sambungg :)