Friday, April 16, 2010

.muke budak sekolah?.

muke budak sekolah?

haihhh..aku tak tau nak kategorikan bende neh anugerah ke masalah.huk.yup,aku mungkin salah seorang manusie yang dikurniakan muke budak sekolah.maksodnye?muke bercirikan ala-ala kebudak-budakan hingga kematangan diri diperkotak katikkan.haha.orang selalu meragui aku da berumor 22.huh.kejam mereka.

da banyak kali da jadi bende budak sekolah neh.haihh..naseb btol.okeh,among adek beradek aku.biasenye bila kuor complete adek beradek,orang tak akan assume aku lah anak first.mesti orang ingat aku anak third or bawah lagi.hamboiii..suke-suke hati.penat aku memantapkan diri menjadi along taw.bile mak aku kenalkan kat member-member dia,cakap aku anak sulong dan da 22,mesti dapat respon 'lahh..ingatkan baru lepas spm'.terpaku aku disitu.

klo kat fb ke kat ms ke,time orang baru add uh,kan proses kenal-kenal kan,bile aku cakap aku 22,mereka akan cakap 'eyh,yeke neh?'.tak pon mereke kumen 'nape tak tdo lg,sok tak skolahh?'.huh.da bzaman aku tinggalkan skolah.dowg nak soh aku snap IC aku da tu upload kat fb/ms ke baru nak pecaye aku 22?huk.

bile kuor ngan twinny aku pon,ramai ingat ktowg dak skolah lagi.hahaha.kesian betol ktowg.nak masok movie yang 18 above pon diragui oleh akak kaunter.huh.kejam lah akak.

tapi paling tak bole lupe time aku ngan encik lebah.nak tgok citer ape ntah mase uh,18pl.so mase beli tiket,akak uh cakap 'neh just 4 18 above ye' and aku cakap 'yes,we already know'.akak uh tanye lagi, 'so da 18 ke?',aku ngah muke paisey jawab 'im 22 and he 24'.akak uh wat muke terkejot ibarat dapat berite mengerikan.dia tanye 'sure ke neh?lahir taon 86?'[mrujuk kepade encik lebah].dan aku ngan selambe cakap 'nak tgok IC ke?'.hadoiii..nak beli tiket wayang pon masalah.huk.

aku kadang-kadang belek gak gambor-gambor aku.takde ciri 22 langsong ke,aku tengok ade jek.huk.nak kate sebab dress-up aku,macam budak skolah ke?huk.ape ek yang menyebabkan aku maseh dipanggil budak skolah?huk.

sob.sob.sob.sob.

4 comments:

Zulfahmi Abidin said...

hey..bab nampak tua or not nie..consider la ianya satu anugerah..

contohnye:

1.Kalau naek bus murah..
2.bile terserempak dgn org suro daftar undi.ckp jer "oh..kak/abang saya baru 16 thun la.
3. kan bes klu org ckp kte bawah umur..nmpak la kte nie sntiasa muda..bukan tuh ke keinginan setiap wanita sbb tuh la sanggup berbelanje puluhan riban hanya untuk menghilangkn kedut di muke.hehe
4. boleh jadikan alasan.."saya kn budak sekolah.mane saye tahu"
5. alasan nk lari dari mmber Ym/FB yg menjengkelkn " awk kite nk tido dulu lah..besok saya sekolah la"

banyak lagi la banefit dye.so stay calm, stay cool, stay young and chill~ let it go with the flow..have a nice day...

fara myra said...

hee.
ni 1 anugerah & stuju pndapat kat ats tuh.
:)

fikaryna said...

bagus aper..muka muda sll..x yah ssh ati muka nampak tua..huhu..

maazanna said...

awek mude oke ape..
nti ble kawen dah ade ank owg kate anak tuh adik kte..
kan best camtuh...haha