Sunday, June 20, 2010

.selamat hari bapa,ayah!.

well, i guess semue orang ngah sambot hari bapa dengan jayenye kan?
celebrate ngan bapa masing-masing of course.

so tak perlu lah aku nak membebel panjang.
bercerite korang patot hargai bapa korang.
banyak jasa dia dalam hidup korang.

so this entry,
special ntok encik RAZALI SUKKOR.
da nampak ade razali kat situ kan?
sah-sah bapak aku tu eh.

so ayah,
selamat hari bapa wpon ayah bergelar ayah bukan bapa.-
tahniah berjaya jadi bapa selama 22 tahun.-
tahniah berjaye mengendalikan kami 6 bradek dgn jayenye.-
u have super great women/wife in ur life.[my mum of course].-


so secare generalnya,
ayah aku bukan ayah tipikal macam di luar sana.
even ayah bekas polis & mak cikgu.
tak pernah sekali pon dorang bising soh bace buku.
gelabah check keje rumah ktowg.
mara result terok or tak puji pon klo result ok.

bayangkan,
aku dapat jadi top 3 student time stpm,
ayah aku leh cakap 'org laen lagi power result'.
dush!menikam jiwe.

and klo ktowg adek bradek malas blaja,
ayat ayah sgt simple & juge padat iaitu
'klo yg bodoh pon korang'
dgo mcm siot gile but maybe tu yg buat aku bradek blaja ats sbb nak blaja.
bukan blaja sbb mak ayah marah.

so ayah,
again.
selamat hari ayah.



dari,
along.

fakta yang aku rase hakikat.
perempuan mostly akan rapat dengan emak.talk everything dgn mak.
tp dlm hatinya mengagumi sang ayah.
dan berharap mempunyai suami seperti ayahnya.


5 comments:

NadiaShafiqa said...

suka ayat lasttt~~~

Nur Sakinah said...

yeah! that's right!
sanga ayah adalah hero!! wee~

Fatin Razali said...

nadia :
heee~btol kan?

sakinah :
hey yunk!lame xnmpak. :)

Nur Sakinah said...

nge.. bru balik PLKN. tu yg jrg ada kat sini tu.. hee. ni pun nanti nak dftar masuk blaja plak. huhu

Fatin Razali said...

sakinah :
ohhh.ptot pon ilang.hehe.blaja mane kang?