Sunday, August 22, 2010

.ragu-ragu tidak perlu.

Assalamualaikum & Selamat Sejahtera,
Saya Nur Fatin Razali A12327* ingin membentangkan....

okeh.sudah cukup merepek. lately neh kat facebook semua ngah kecah pasal Mcd tak halal lah, lagu Lady Gaga tak boleh dengor lah, pompuan mate duitan lahh..okeh yang pompuan mate duitan tu tak termasuk dalam topik yang aku nak cakap neh.

Semue orang bising kecoh-kecoh cakap Mcd Tak halal, then rasenye sebelom neh lagi orang cakap Mcd kafir lah, firaun lah, israel lahh. Haihhhhh..so ramai gak blame-blame aku, bagi pandangan tak menyenangkan kepade aku yang orang tau sebagai pengunjung tegar Mcd.

Pasal Mcd tak halal tu ade link dia kat sini. atau korang boleh jek tengok kat fb. melambak orang post kecah pasal bende neh. So pada yang risau tu, neh dia link pengesahan daripada mcd.klik sini. then kalau tak percaya gak anda boleh pergi ke McD berhampiran. then g kat information board dia, ade tampal.

Status halal tu dah clear kan?So pasal Mcd ni israel bagai lah ape lah. Bagi aku macam ni je lah, sah-sah lah Mcd neh franchise kan? Asal dari negara barat tu semue. memang sah-sah lah keuntungannya akan disalurkan ke tuan asal tak kesah lah berape peratus pon. mustahil akan clear macam tu jek. Tapi korang kene pikir gak. Mcd yang korang makan tu franchise MALAYSIA. so kalau boikot Mcd bayangkan berapa ramai pulak anak melayu yang hilang kerja?kene pikir. bagi aku bende-bende neh bergantung pada niat korang. dan jangan ragu-ragu. yang akan menimbulkan syubhah.kalau dah korang ragu-ragu memang Mcd tu jadi haram terus. so again people, niat ye.

kalau betul kau tak nak sokong israel bagai ape semue uh dengan cakap jangan makan Mcd, so kau patut delete akaun facebook, myspace, dan mula menyertai myrakan. dan check la alat-alatan kat rumah kau. semoga berjaya.

sape-sape tak puas hati ngan entry neh harap maaf ye.

sekian untuk pembentangan hari ini.

8 comments:

Una Ulala said...

setuujuuu!!!

madie.mokgu said...

betul tu. sy pun setuju jugak.




latest entry:Sejarah Hari Raya Aidilfitri

Zarpeno said...

nampaknya agak emo disitu.heheh

Gula dan Kepentingannya

keryoki said...

uit..saya tak setuju..
anak melayu yang tak patut kerja kat mcd..kafir tetap kafir..bukan pada niat nak makan jadi halal..cuba pergi palestin rasai penderitaan dorang..korang pasal makan pun nak halalkan..banyak lagi kedai lain..banyak lagi tempat kerja lain..niat tak membantu rakyat palestin ditindas..

am said...

ish .fatin .sy sgt skong awk .huh .kalau sume nk boikot .dduk rumah sje la .makan apa yang mak masak sje lg hebat kan .tu la .kadag2 bnde cmni ramai nk bt spekulasi sndri.tapi tak tau jalan crte yg sebenar mcm mana kan .mmg truk lah .

mysara said...

mai still makan mcd g..hehe

Fatin Razali said...

una & madie :
heeee~

zarep :
yeahhh.mmg emosi.

keryoki :
kenape org melayu tak bolej kerja kat mcd?klo nk kire mcm tu smue org mlyu mmg kne bukak bisnes sndri sbb prcyelah,xde 1 bnde pon yg 100% malaysia tnpa barangan barat.

am :
yupppp.klo btol xnk sapot,mkn rumah hari2.itu pon kene make sure tmpat masak dy tu btol buatan m'sia.kot la kang dy pikir still xboleh.

mysara :
me too. :)

Juwairiyah said...

salam ziarah.
nak ulas pasal statement awak pasal xde 1benda yg malaysia tanpa barangan barat
yg ni salah. salah mentaliti kita, orang melayu
tolong open up ur mind. bukaa seluas-luasnya
insyaAllah ada je barangan yg kita boleh cipta sendiri.
dari sinilah kita kena lahirkan orang yg creative, innovative n think outside of the box.

macam mana nak capai wawasan 2020 oleh tun mahathir kalau kita masih macam ni. aite?