Thursday, November 05, 2009

Pbobia 2 memukau!

sumpah best!
okeh..2 baru starting ayt.
huw.

malam td,aku g tgok movie neh.
[hah?nak exam ko g tgok movie paten?]

PHOBIA 2



memang terbaek ah citer phobia neh.tak rugi g tgok.aku xde la nak puji melampaw,but owg thai mmg sgt terer wat cter seram-seram gini kan?mmg hobi dowg ke hape ek?huk

so,dalam phobia 2 neh de 5 cter..
1- novice
2 - ward
3 - backpackers
4 - salvage
5 - in the end


5-5 cternye laen2,plakon laen2,pengarah pon laen2 n sah2 la set pon laen2.
senang cter laen ah.
okeh..meh story skit psl 1-1 cter

1 - novice
part neh cter psl sowg dak nakal[ke jht?] yg dah bunoh ayah dy sndri tnpe dy sengaje,then mak dy anto la dy kat tmpat sami.soh dy btobat jap.tapi dak neh terejal,nak wat mcm mane,ade ke dy g curik maggi yg owg serve ntok antu lapor.kepercayaan owg sane ah kan.da tu dy de nmpak la antu lapor uh [lbh krg mcm antu raye kite].so sami laen, knon2 soh dy btape kat 1 tmpat neh,knon nak refresh blk,pe jek dose dy,tp mamat neh ati tisu,awl2 da blah.last2 dy mati care yg same mcm dy tbunoh bapak dy.tapi lg rare ah.aku menutop2 mate tgok.huuu..

komen aku - sound effect mmg mantap!!

2 - ward
yg neh lak cter psl sowg mamat neh kne dok kat wad,baru pas xcdnt,kaki dy kne balot sbb tmasok kace byk sgt.dy mntk wad pribadi[demand!] tp xdt sbb full.so dy dpt 1 blk ngan uncle neh.uncle neh lak mmg tggu ajal jek,dy idop pon gune sstm ape ntah.nak ckp pon xleh lgkan la nak jalan.mamat neh lak sengal,da tau sakit dok la diam2,neh x,gatal nak usha2 uncle uh.so mlm dy stay uh,pwas lah roh uncle tu kaco dy.cekik dy ah,pijak2 badan dy ah,bdiri sbla dy ah.huuu..then sador2 da pg..upenye2 roh uncle uh transfer kat mamat uh.

komen aku - mamat tu terer gle wat eksperision muke.

3 - backpackers
yg neh cam bosan skit. 2 owg jepon g thai,tumpang kete owg thai.owg thai tu lak bwk owg yg dlm lori dowg uh.dlm pwot owg2 yg owg thai tu bwk semue de dadah.ngah elok2 otw,dowg dga bnyi bising dr blkg,tgok2 semue da mati.da tu dan2 jd zombi.maen kejo2 la ngan zombi n bla bla bla

komen aku - time neh leh tdo.bosan.haha

4 - salvage
yg neh plak cter psl mama hot yg jual kete.kete yg dy jual uh semue bekas kete xcdnt yg dy da repair blk.terer tol.dy g keje uh de bwk anak dy.so mlm uh knon2 overtime,time dy nak blk,dy pasan anak dy tbe2 ilang.pwas da dy crk,so ngah crk uh de la unsor2 seram kan.yg aku xpaham ntah nape tbe2 kuor antu pompuan gemok tbe2.cam xde kaitan jek.da tu crk ank xjmpe,dy pon nak blah dr stu,bla bla bla dy sedor upenye ank dy de dlm tmpat enjin.da mati mlecor.

komen aku - minah uh mcm xtakot jek.

5 - in the end
hah!yg neh feberet aku!huhu.part neh cter psl owg kat set yg ngah shoot cter seram.sgt poyo dan sengal mereke.huhu.ngah shooting,minah yg pgg watak antu 2 tbe2 sakit.so anta la g ospital.owg kat set da gelabah da,sbb mase da xde sgt nk delay2 shooting.dowg knon2 nk tuka ending cter,ngah nk shoot tbe2 minah antu tu dtg,dowg da lege da.ngah lyn minah uh,tbe2 sowg dpt call dr yg anta minah uh g ospital td,ckp minah tu da mati kat ospital.mau x gelabah dowg.ngah2 geng2 uh borak psl minah antu tu,1 set dgo[sbb teronkn walkie talkie].last2 1 set blah.tp yg geng mamat2 ensem neh berhati mulie,knon nak tunaikan hasrat terakhir antu tu.then bla bla bla..xnak cter,kowg g ah tgok!

komen - jatoh cinte jap ngan aey..huu..[sorry syg]


okeh.cukop pasal part.skang nak komen situasi dlm panggong tu lak.

1 - geng blkng asyik gelak.aku smpai tnye kat 'beliau' yg kte tgok cte antu ke cte lawak?huh.bongok sunggoh mereke.

2 - de minah kat blkg xreti tutop mulot.emosi gile.diam ah pompuan!

3 - seat hampir pnoh.[hall kecik je pon]


next movie??

pisau cukor!
[wajib tgok taw syg!]
n
raging phoenix!
[kte tgok movie awk gak!]


okeh..stop bebel..
-end-

2 comments:

Ain Butterscoth said...

ya!!!!!!
pisau cukur
ari ni kuar!!!!!
klu xsilap
mari2 ramai2 g panggung wayang
wat wayang sekali

Fatin Razali said...

hell yeahhhh!!!
mmg arini kuor..
da bbulan aq menanti..
tp rase mcm xdpt tgok arini..
sbb beliau bz..
xpe la..tggu beliau..huuu..