Sunday, February 28, 2010

.truly boys speaks on their action,not on their words.


setuju atau tidak?

ko tanye aku?
jawapan aku?depends.

yup,truly boys speaks on their action,not on their words.
but sometimes girls really wanna hear the words.
so take a note boys out there.

para gadis sekalian,
mane 1 kamu berkenan?
lelaki yg sentiase mengucapkan kate cinte?
or lelaki yg sentiase menunjukkan rase cinte?

entah lah.lelaki sekeliling aku lebih prefer on action.
sebab yg prefer on words awal-awal aku da meluat dengor.haha

encik beliau kate :
'perlu ke cakap?dari pelakuan?penjagaan?tak ckop tnjok saye syg awk?' [ayt dipetik ketike sesi bergadoh kecil-kecilan]

yup.kne admit.beliau sgt tidak pndai dlm bkate2.
he was most caring person i ever meet.
but dia susa sgt nak admit or say those 3 words.
aku yg kene paham2 sndri lah.

agak pelik kan kaum yg bergelar lelaki neh?
simple but unexpected!

so then,kalau da mcm tu,
kami kaum perempuan kene pndai2 la wat penilaian.

p/s : i mishh u~


13 comments:

mysara said...

lelaki mmg lbh action dr words...
tp pmpuan ttp nak kn words..
kdg2 lelaki ni xpaham...

**hudalulu** said...

aku setuju sesangat...berdasarkan pengalaman aku...ececececeh.... mmg evry day dat 3 magical words kuar dari die. aku lagi suker perbuatan die yang menunjukkan rase cinta die kat alu..
jiwang gilosssxxx..hahaha

Alynn Notnot said...

betul tu, kalau ckp mcm2 berbuih2 mulut pom, balas je balik, "mane bukti?" haa, terbaik lah!

fikaryna said...

betul2..hbby kak ryna mmg x suka cakap i luv u banyak kali..tp dia suka tunjuk syg dgn peluk tiap kali hepi atau gado..huhu..miss him!

e p i x ____ said...

kalau cakap i love u je lebih pastu tade action perempuan nak tak??hehehe :P

ika honey bunny said...

haha. ala, laki mmg bukan macam tu ke.ade certain laki mmg susa nak cakap syg.tapi tak bermakne die tak syg.bg die ckp skali je dah cukup.tak perlu nk ulang2 byk kali.

Fatin Razali said...

2 all :
huuu..btol kan rmai yg prefer on action..??so then words neh pntg ke x?huhu

Sakinah said...

ayat??
aduh,tak sukanye kalau kaum laki ni da mula berkata kata manis.
better mereka berkata jujur dr berkata manis..

*oh,adakah masih memenuhi tajuk?? ngee

Zulfahmi Abidin said...

as a guy here...

i want to tell you that..thats wt man do..

action speak louder than words. Think about it.

sory cz i read this entry this far...

Fatin Razali said...

zul :
nape perlu nak say sorry??tanx sbb bace! :)

yup.i noe bout it. :)

Zulfahmi Abidin said...

sory sbb bahawasanye bace blog you nie mcm bace diary you.so sory lambt kenal you.hehe

Fatin Razali said...

zul :
better late than never ryte? :)

Zulfahmi Abidin said...

yeah..i heard that word b4.if im not mistaken on Tahun Baru China petronas comercial an an an? hehe..n im totally agreed with that..