Thursday, April 01, 2010

.fakta & hakikat.



heyy.aku baru pas jengok blog cik jiha,bace last post dy.and thanks jiha.u give me idea to write.aku nak sambong ape yang jiha cakap.jiha sebut pasal lelaki BAIK vs HENSEM vs KAYA.huu.3-3 percaye atau tak ciri-ciri yang perempuan mahukan.tolong jangan tidak mengaku ye kaum hawa sekalian.

bercakap pasal HENSEM or RUPE secara generalnya, bende neh lah act first thing yang korang akan tengok pade someone.tolong jangan tidak mengaku.jangan lah cakap 'eyh,mane ade.aku ngan dy sebab dy baek hatilah'.BONTOT ah!macam lah first time ko kenal ko teros nampak hati dy baek ke jahat.first time yang ko akan nampak is 'hensem gak mamat neh' or 'cute sey minah neh'.so please tuan dan puan, jangan menipu jika anda cakap rupe tidak penting.hakikatnya disini rupe lah bende yg korang tengok dulu,cume bile makin lame kenal,rupe itu bukan satu lagi subjek penting dalam perhubungan.perlahan-lahan soal rupe itu kite akan tolak ke tepi bile kite dah jatuh sayang pada orang itu.huu.ayat aku 'klo dapat bf hensem bukan leh kenyang pon'.

bile bercakap soal KAYE or berharte.neh pon jangan nak menipu.perempuan mane tak nak bakal suami dy jutawan berharta or at least mempunyai kedudukan kewangan yang stabil?tolong jangan tidak mengaku kawan-kawan.tolong jangan cakap 'alaa..harte bukan bole bawak masok kubor'.yup,memang betil.tapi sementare nak tunggu masok kubor uh kene jugak carik harte.kaum perempuan memerlukan jaminan untuk kehidupan selepas perkahwinan.so jangan lah menipu,takkan lah sebab sayang ko sanggup nak tido bawah jambatan?kan?so sedikit sebanyak sebenarnya KAYE or berharte neh dipandang oleh kami kaum perempuan.cuma bezenya ialah, bile sudah timbul perasaan sayang, kami akan sama-sama berusaha dengan kamu kaum lelaki untuk memperbaiki kehidupan.at least ade gak dwet nak makan.ayat aku 'same-same nak kawen,same-same lah carik dwet'.

dan seterusnya soal BAIK.menurut cik jiha, ini bukan pilihan,ini satu kewajipan.yup,aku bersetuju ngan cik jiha.sape yang nak hidop ngan perompak,penyamon,perogol kan?jadi kaum lelaki kenelah memastikan mereka tu dalam golongan orang yang baik.cuma bezenye kat sini,definisi BAIK tu menurut kowang macam mane.skema bagai tu cnfirm baek ke?budak naka tu cnfirm tak baek ke?so ikotlah macam mane kowang definisikan baik tu.sebab aku da jumpe, mamat perangai siyesly macam gampang,tapi the best damn thing is dy sangat baik.huu.

so cukuplah ulasan pasal 3 ciri penting kat lelaki dari sudut pandangan aku,seorang perempuan semestinye.

and nak tambah pasal 1 bende.niat dalam bercouple or berpasangan neh.well,neh isu besar bile kite tau bf/gf kite sebenarnye nak maen-maen jek ngan kite.sangat isu besar.yup,tapi jangan tipulah,first day ko couple ngan dy kau terus pk nak siyes bawak ke kawen.at least bende tu take time untuk pastikan pasaan kite.yup,niat mule-mule nak maen-maen,nak sronok.tapi bile da timbol pasaaan sayang,cinta maen-maen uh membawe ke tahap yang lebih siyes dalam relationship.so pk panjang dulu sebelom tudoh niat someone itu k.unless mereke betol tunjok perangai nak maen-maen.tu sepak bagi mati jek.huu.

so sudah stop membebel paten.
g siapkan asgmnt.
tc guys!



7 comments:

am said...

'same-same nak kawen,same-same lah carik dwet' ayt ni sgt best .
aha .same je klu nk dscus hal ni .laki pun mcm tu jgk .tak smstnya pada rupa sje dok .aha .entry ni best .boleh di bwk ke tgh .ahaha .

miaishika said...

hahaah~~i like~~~
3 ciri2 ni pnting walaweyh~~hihih
jom2 kte bekerjasam tk menggapai segalanyer~~Hihi

Fatin Razali said...

am :
heee~neh pndgn dr pompuan.ko wat lak pndgn dr kace mate lelaki lah~huuu

ecah :
ahhaha.marilah carik lelaki kaye yg ensem!!!hahahaha

miaishika said...

waaa~~panas(ala2 dlm pisau ckur)
hihi~~~~

fiD said...

tapi lelaki pon ade standard utk cr awek kan? =)

fara myra said...

hee ,
sy na bf hensem , kaya && baik la .
kira 3 in 1 la .
ahaha :)

Zulfahmi Abidin said...

what about this 8 things:

1. every gud looking guy is a jerk
2. every nice guy isn't gud looking
3. every nice and gud loking guy is taken
4. every nice,gud looking, single guy is broke
5. every nice, gud looking, single, rich guy is a cheater
6. every nice, gud looking, single, rich and non-cheater is gay
7. every nice, gud looking, single, rich, non-cheater and straight guy doesn't interest in us
8. every nice, gud looking, single, rich, non-cheater, straight, hv interest in us is devorse and have kids....

think bout it...:)