Thursday, May 27, 2010

.STePo 2004-2005.



Sekolah Menengah Teknik Pontian atau nama glomournya STePo.ohhh sangat rindu dengan sekolah ini.aku masok sekolah neh of course lah time form 4 kan?and the most cool part is batch aku tu 1st batch yang tak dapat ditandingi oleh mana-mana batch sekali pon.eleh..de 5 batch jek pon kan?haha.

okeh.skang skolah uh da pupos.yup.sempat hidop 5 taon jek sebab skang skolah uh da jadi matrik.hampeh.mungkin atas faktor skolah uh besor & canggih sangat kot ntok dijadikan skolah make tibe-tibe tukor jadi matrik plak.yup.siyes skola uh besor okeh.tak tipu neh.cume tempat tak strategik.haha.



aku amek course pengurusan makanan!ye.bukan katering k.STePo adalah sekolah teknik totally,tak campor vokasional.so kat kelas aku tu ade 3 orang jek lelaki,yang laen smue pompuan!cool kot!dan aku bukanlah pelajar feberet cikgu di mane aku ngan geng-geng aku adalah geng yang cikgu menyampah dah nak marah.haha

okeh.jadi mari aku listkan perkara aku rindu time kat STePo.

  • time ngan geng charlie's angle aku!with eieda and qemma.charlie's angel tu geng budak lelaki mekanikal yang bagi name.huhu.mane-mane g ngan mahlok be2 neh jek.even ktowg laen-laen kelas.
  • time balik lari-lari mau g dewan makan.klo lambat panjang oh line!
  • rindu mau potong line time amek makanan!haha.esoknye cikgu aku cakap 'fatin,semalam ade junior ngadu awak potong barisan time mkn'.ahaha.cilakak jek junior uh.
  • time ponteng kelas g melepak kat mane-mane sudut tepencil yang ade.
  • ponteng kelas lagi g wat xtvt berfaedah ngan geng ice water.maen kejor-kejor.smuyik-smuyik kat blog it.suson kasot bentukkan name stepo.
  • malam-malam melepak ngan dak dorm borak-borak.
  • mau mesej & call curik-curik sebab bawak henpon.
  • saat bile minah-minah kipas bontot cikgu wat spot check tapi tak jumpe henpon aku.then wat muke engkek kat dowg.pehhh..terbaek!
  • saat pagi-pagi bute kene dende ramai-ramai soh bumping kat court bola tampor.
  • saat tidor kat suraw time tunggu time isyak.haha.jahat!
  • saat berdating bagai bercinte monyet sakan.hahaha.and dipanggil cikgu displin.top couple woo dulu!haha
  • saat bersurat cinte bagai ngan si cinte monyet.haha.and aku still simpan surat-surat tu okeh. :)
  • rindu kat cikgu-cikgu pelik yang wujod kat skolah uh.tolong jangan tanye nape dowg pelik.
  • time ponteng riadah,malas mau turon so smuyik dalam loker.muat okeh! :D
  • time kene marah & rotan ngan ustad dan disaksikan satu aspuri.cool gile!
seriusly rindu gile ngan time tu.even result spm aku hancor and perangai tak semenggah kat skolah dulu,aku tak nyesal langsong.and aku bangge kot.skolah tu lah yang buat aku nak masok u.sebab ade sorang cikgu uh pnah cakap muke-muke macam ktowg neh takkan jejak u.and sejak tu aku pasang tekad takkan amek sijil spm selagi tak dapat u.and alhamdulillah,brape ari pas dapat surat ukm,aku tros g amek sijil spm.and cikgu wat mukemacamsiot tak pecaye aku dapat ukm.

ape-ape pon terime kaseh cikgu!sebab bagi pengajaran dari sudut laen.

for charlie's angel : norshahida esa & saidatul akmar ahmad amin.
aku rindu korang be2 sangat-sangat.

for geng ice water : mamy . ude . berb . tina . anne . zura . may . eieda . qemma
bile lagi nak maen ice water neh?rindu korang!


mari aku jamu korang ngan gambor plak!
semue pic aku curik dr page stepo kt fb.


view aspuri & dewan makan dari blok makmal


aspura yang dulunye aspuri ketike sopan


baju outing.*encik cinte monyet!haha*


pas pose.korang ade?haha


pengurusan makanan 04-05


geng ice water.sparoh.

:(


4 comments:

itisrajah said...

wah!
i miss stepo too!
semua perlakuan yang dinyatakan macam hampir sama dengan what i have done back in stepo.
especially, bumping ramai-ramai waktu pagi.
basah-basah pulak tuh.
hnmph hnfhh.
tapi, tuh semua tinggal kenangan yang terindah!
love stepo.
nice entry.
love it!
=)

am said...

hu .mmg nakal time skola .
takleh blah sgup nyuruk dlm almari tu nk ponteng .haha .gila ah .zaman skola mmg best sgt2 kan. huu .sgt best .

mysara said...

zaman skolah mmf plg best...
tp nape masuk u akak amik kos len plak ek??

ziha said...

hoo dak stepo ke...
skrg mmg stepo da jd matrik..
hr2 lalu tgk mcm tak caye tu matrik.he3