Friday, July 30, 2010

.why i hate it so much.

Saya merupakan pelajar UKM yang bencikan kehidupan di UKM. serius.benci duduk di sini. hari pertama saya mendaftar masuk UKM merupakan hari kehancuran bagi saya. Satu-satunya sebab saya masih bertahan hanya kerana ibu bapa saya. susah gak jadi anak sulung neh. Berikut adalah alasan mengapa saya bencikan kehidupan UKM.

  • budak lelaki UKM bajet nak mampos. konon hebat pandai sebab dapat masuk UKM.
  • budak perempuan UKM pulak terasa diri sangat hot sebab duduk dalam UKM. Merendah-rendahkan budak u laen.mereka tak tau ke UKM hanya berada di kedudukan 14 di ranking universiti malaysia?
  • menunggu bas UKM lalu di hadapan bustop yang anda duduk ibarat menunggu sebuah ferrari yang penuh bergaya berhenti dan menumpang kan anda. memakan masa yang sangat lama.
  • menunggu lampu merah bertukar hijau di main gate UKM juga memberi anda peluang masak megi,makan dan basoh mangkok yang digunakan. jika anda bertuah, anda juga mungkin sempat tido sekali.
  • setiap kali mahu masok ke dalam UKM dan melalui main gate UKM, anda akan ditahan oleh Pak guard yang gemar mengulang perkataan STICKER MANA? dengan berulang-ulang kali.
  • kekurangan atau ketiadaan budi bahasa di kalangan pemandu bas dan pak guard UKM.
  • pelajarnya yang sangat hebat berdrama dalam kehidupan even bergelar rakan sekelas. depan baik belakang mengutuk mengata.
  • terpaksa berusaha gigih melengkapkan 120 jam kredit dalam masa 3 tahun.kesian.
  • jika anda lelaki, maka anda tidak boleh memakai suor pendek jika lalu di hadapan pak guard. mereka jeles.
  • kehidupan anda selama 3/4 tahun akan dikelilingi oleh individu yang skema dan sivik di mana mereka sgt bangga dengan perpustakaan tun seri lanang dan suka duduk di sana.
  • selain itu anda juga akan berhadapan dengan orang yang hipokrit atau berpura-pura di hadapan pensyarah utk mendapatkan markah yang baik serta perhatian daripada lect.
  • struktur jalan UKM yang penuh kawah di mana mampu mencabar kredibilti kenderaan anda dan juga skill pemanduan anda.
Namun jangan bimbang. Masih ada perkara yang best dalam UKM. antaranya ialah :
  • saya berjaya mendapat kembar yang cukup memahami. Mazne Aznan.
  • saya berjaya mendapat seorang teman lelaki yang kacak serta sengal orangnya wpon agak terlambat sedikit. oh ya, dia juga seperti saya.bencikan kehidupan UKM. Ahmad Imraan. :)
  • UKM boleh keluar masuk 24jam jika kenderaan anda ada sticker.

sekian.terima kasih. oh ya, jika NC atau dekan fac bace blog saya ini, tolong jangan buang saya dari UKM.2 bulan lagi saya sudah keluar dari sini.

p/s : entry ini dibantu oleh ahmad imraan dari segi idea.tq.

6 comments:

Ery Farieha said...

dpt bf kt ukm tu yg best
:P
hahaha

Fatin Razali said...

ery :
hahaha.2 la pasal.naseb bek dpt. ;p

fendi_scropio said...

aku terase dgn tajuk nie..hehehe

Fatin Razali said...

fendi :
hahaa.anda bdk ukm ek?

.cikfasya.(◕‿◕✿) said...

hehe..bnyk yg x ok dr yg ok kn.
oh,kena 120 jam kedit ek..
fasya ri tu juz 110..bole grad..hehe

seb bek x mintak ukm..hehe

Fatin Razali said...

fasya :
anda mbuat keputusan yg tepat dgn xmmilih ukm.