Saturday, December 04, 2010

.dugaan.

mari kita berbicara agak matang sikit.

well,hidup ni penuh dengan dugaan kan?
yang datang golek-golek,
ada yang datang jatuh gededuk atas kepala,
ada yang datang diam-diam tapi sakit dia pehh..

semua tu dugaan dari Allah kan?
Dia tak kan bagi kita cubaan yang melebihi dari batas kemampuan kita.
depends pada kita la kan macam mana nak handle dugaan yang datang.
dengan cara nanges je ke, dengan cara sabar je ke,
or dengan cara usaha sesungguhnya.

dugaan ni secara tak langsung mematangkan hidup kita.
membantu kita mengenali potensi diri.

so kawan-kawan,
dugaan yang berat macam mana pon datang dalam hidup kamu,
sabar dan yakin, usaha kuatkan diri,
insya-Allah besar nikmatnya nanti.

sesungguhnya orang-orang yang sabar ni besar nikmatnya di sisi Allah s.w.t.

senyum dan insya-Allah kamu akan okay.
macam saya. :)

3 comments:

~farhana fabulous~ said...

dugaanku..macam tajuk lagu hujan pulak..hehe..

ecahmiaishika said...

sabar tabah dan gagah~~hiiii

NUR IZZATUL NADIAH said...

hye kak !

akak, dugaan tu dtg sbb Allah tahu akak mampu tanggung dugaan yg dtg tu..kn.kn.kn ?

be strong ya !! =)