Sunday, December 26, 2010

.what do you expect.

what do you expect?

mereka tanya,
'apasal kau tak sedih pon ten?'
what do you expect?
sumpah kalau dengan cara bersedih aku akan dapat dia balik,
aku sanggup bersedih sampai mati.
tapi aku tau akan takkan dapat dia balik.

mereka tanya,
'kenapa ten?'
what do you expect?
kalau aku tahu apa reasonnya aku takkan jadi macam ni.
siang malam hati tak tentu arah fikir mana silap aku.

mereka cakap.
'baru bape minggu kau dah macam gatal-gatal dengan laki lain'
what do you expect?
kau nak suruh aku fikir dia duduk diam tak buat apa.
i need something to do to make me forget him.

mereka cakap,
'relax lah,ramai lagi yang sayang kau'
what do you expect?
aku boleh lupa macam tu je lelaki yang aku sayang bagai nak gila tu?
aku rasa semua pun tahu macam mana aku sayang dia.
sampai satu tahap ni, aku dah malas nak bercinta. penat.

mereka cakap,
'you deserve someone better'
what do you expect?
macam mana korang boleh tahu sapa yang baik utnuk hidup aku?
you are talking bout my life, aku tahu siapa yang terbaik untuk aku.
dan dia yang terbaik untuk aku.


aku penat.
siang malam fikir pasal dia.
semua benda sekeliling ingatkan aku pasal dia.
penat sangat-sangat.

jadi tolong jangan nak tambahkan serabot aku eh.
kalau aku senyum, ketawa tak payah nak tanya aku tak sedih ke.
orang bodoh je yang tak sedih kalau kena keadaan macam aku.

post ni tunjokkan aku macam desprate kan?
biarlah..

4 comments:

teeha said...

suka post nihh . agree with you . kita punya life , bia kita tentukan

afiqah said...

setuju kak fatin.
ini hidup kita kan.
biar p kat diorg.

Cik Miera Aziz said...

hmmm. kita sama, fatin :(
dah mls nk bercinta lagi.
penat. sebab asyik saja terluka. huhu.

maizatul suraya said...

weh, g rtw10 x?