Monday, January 17, 2011

.henpon buruk.

tenung tenung belek-belek,
letak balik eh tenung lagi,
picit-picit tekan button,
tet tet tet ah mana mesej.

pusing pusing tenung henpon,
ah boleh gila nak tunggu kau call,
picit-picit tekan lagi tunggu mesej,
boleh sasau kalau macam ni tiap minit.

lepas buang jauh henpon,
campak atas katil eh konon merajuk,
3 saat tenung balik henpon,
hadoi lah mana kau sayang intan payung.

terbaring tergolek sebelah henpon,
tertidur lesu tunggu kau tepon,
ah sudah lah kau malas mahu pikir,
kang boleh gila aku tercicir.

tet tet tet tet,
1 new message,
'awak..' eh itu kau send,
senyum lencah reply text,
texting lagi sampai melecet.

eh call la kejap seminit sesaat,
sebelum tidur jadikan ubat,
biar lena tidur biar mimpi indah,
okay dah send 'good night kamu.sleep well' dah.
boleh tidur senyum macam kak odah.

:)

6 comments:

Nazryn Mishar said...

hey , pantun kah ini . sangat cumil lah ! HAHAHAHA ~

nub said...

buruk2 pon sayang..wahaha.

Fatin Razali said...

nazryn :
saya pun tak tau ni pantun ke hape.
hehe.thanks!

nub :
ishh..mau tak sayang.
penting neh.hehe

Atiqa Arazmi said...

hakikatnya itu yang dibuat oleh setiap manusia yang bercinta. :)

am said...

pernah dapat ayat sleep well tu :)
aten ..

mira ellyna said...

suke la tu.. huhu