Friday, January 21, 2011

.so Malaysian.

Assalamualaikum..

hye guys!

Biasa lah, orang Malaysia, yang aneh-aneh saja. dah, mari baca.

  • kalau makanan, selagi boleh pedas, selagi tu dia balun. tak pedas, tak syiok!
  • kaunter ada 7-8, tapi yang buka 2 jek.
  • makin lampu merah kelip-kelip nak habis makin dia tekan minyak.
  • janji pukul 9am di tempat kejadian, tapi insya-Allah pukul 9.15am baru dia gerak dari rumah.
  • bila ditanya mana, dan dia jawab "OTW" maksudnya dia baru nak siap-siap.
  • sanggup tahna kencing tengah-tengah malam sebab takut nak pergi sorang-sorang. takut hantu.
  • tak puas hati sikit saman, tak puas hati sikit report polis.
  • mampu pakai leather jacket tengah-tengah panas.
  • bila nampak polis baru gelabah nak pakai seat belt.
  • buat tshirt kelas dengan nama semua classmate, tapi segan nak pakai kat luar.
  • petang-petang mesti nak cari pisang goreng atau keropok lekor.
  • tak kira apa bangsa, apa agama, mamak juga port terbaik melepak.
  • kalau kelas bising then senyap tiba-tiba mesti ada yang cakap "EH MALAIKAT LALU", lagi dramatik ada yang cakap "WAH MALAIKAT LALU NAIK SKUTER".
  • kancil lebih laju daripada BMW. duduk lane kanan lagi.
  • tetap panggil ubat gigi itu Colgates walaupun jenamanya FreshNWhite or Darlie.
  • Lepak dekat McD atau starbucks beli air satu cuma sebab nak wifi percuma.
  • panggil Maggi, tapi act dia tengah makan Mamee takpon Mee Sedap.
  • time sekolah suka ejek-ejek orang guna nama mak ayah.
  • demam sikit terus tak datang sekolah/kuliah.
  • nasi laok sardin tak pon telur mata. itu yang terbaik! tambah kicap sikit.
  • seboleh-boleh nak parking dekat depan pintu utama.
  • pantang ada audition AF ke, OIAM ke, cepat aje nak join padahal sedor suara macam haram.
  • Pergi genting jek, tapi pakai macam nak g kutub.
  • nak usha awek, ayat wajib mesti "eh, nanti bf tak marah ke?" padahal dah tau awek tu single.
  • pergi pasar malam macam nak g kenduri kahwin.
  • tweet kalau boleh nak 5 kali seminit.
  • update status facebook setiap kali 5 minit. maklum lah, tak tau kewujudan twitter.
  • kerja malas tapi berangan nak duduk kat kondo, pakai kereta mewah.
  • mak ayah dia yang kaya, dia yang angkuh tinggi hidung 24/7.

okay. agak-agak ada tambahan tulis kat comment. nanti aku update.

6 comments:

.::zaimah::. said...

haha..
xtaw dah nk tmbh pe..

maizatul suraya said...

kakak, lampu merah ke hijau??

oh, nk tmbh,

- suka buat keje last minit. bila kena marah cari alasan dan pointing kt org lain.

nub said...

suka pukoi2???

haha

syahira abdullah said...

time konset pree kat dtran mahupun sure heboh atau suwa rasa, mlayu jer paling ramai.. =.='

shirakawa said...

ahha!

beli brg ciplak,tp semangat tunjuk kt kengkwn n mengaku yg tuh ori.wth~

p/s:sy lyn stok bundle jer..

am said...

damn . no komen lah aten . haha .
ni dah sangat best .*dari tadi gelak tak henti lagi tengah taip2 ni . hehe