Thursday, July 23, 2009

Sewaktu Indah Dahulu

Zaman mude remaje ni mostly budak-budak sebaye aku sibok nak kutip pengalaman bercinte.Nak rasa menyayangi dan disayangi[ceh..xbole blah pnye ayat].Sibuk nak carik pakwe yang ensem or sibuk nak rebot awek yang cun lagi hot.Zaman bercinte semue indah belake,taik kucing pon rase coklat.Time ni la kite terapong-apong time dengar bf/gf kite cakap I LOVE U.Konon-konon time tu la indah belake,macam dunie ni kite yang punye.Padahal baru sebulan couple da putos.

So kat sini aku nak share satu perkare yang aku sebot SEBELOM & SELEPAS.Actually bende ni aku dapat dari hasil perbualan kosong antare aku,mak aku,and adek-adek aku.Time tu ngah makan,ntah macam mane ntah terkuor pasal ni.Mak aku cakap,biase lah,mase bercinte semue kite buat cantik kat mate dia,semue bagos kat mate dia,tapi pas kawen,da tak macam 2 lagi da.So kat bawah ini antare beberape situasi sebelom & selepas.

 

SITUASI 1

Si Pompuan belek 1 barang hampir nak 10minit kat kedai.

Sebelom : “Teliti btol la u ni..i suke”

Selepas : “Apasal cerewet sangat?Amek je la mane-mane!”

 

SITUASI 2

Si Pompuan berjalan memegang tangan Si Lelaki dengan erat.

Sebelom : “Alahai..manje la awak ni”

Selepas : “Awak ngade-ngade sangat nape?bole lepas x?”

 

SITUASI 3

Si Pompuan mara kalau Si Lelaki Hisap rokok

Sebelom : “Tegas la syg ni..”

Selepas : “ Yang awak garang sangat kenape?”

 

SITUASI 4

Si Pompuan sangat sopan wat keje.

Sebelom : “Lemah lembot btol kamu ni kan..saye suke”

Selepas : “Yang awak bwat keje lembab sangat ni knape?cepat skit xbole?”

 

Tu lah beberape situasi,aku pon tak ingat sangat ape jek yang mak aku cakap mase tu.Tapi ape yang penting is aku da mule paham lah ape yang mak aku cube sampaikan mase tu.iaitu zaman bercinte memang indah,tapi indahnye tu tahan lame ke tak.Tu yang kite nak kene jage.So ntok yang ngah bercinte tu,and bercite nak melangkah ke alam perkahwinan,u better watch out~!hehehe…

3 comments:

A said...

Yela Ice..

FaTiN said...

uish..
ape yg yela??

A said...

hehehe....u punyer citer ni la...hehehe..

lagu best...:)