Tuesday, August 04, 2009

Love is a Beatifull Pain!

Cinta?Ape sebenarnye maksod cinte?Orang yang bercinte 5-6taon pon tak bole nak jawab soalan aku ni kan?Sebab ia sangat complicated!Masing-masing ade pendapat and care dorang sendiri dalam handle love life dorang.Masing-masing mesti la nak kan yang terbaik dalam hidp dorang kan?tu termasoklah lah dalam love life.It not easy as we think.Banyak kot bende yang kite kene pikir atau tolak ansor dalam love life nih.



**ni pic lame k!


Cinta?Cinte tu satu penyeksaan yang kite tak nampak.Maklom lah,bile da sayang,everything will seems okey.Kite tak kan terpikir bende tu mnyusahkan atau membebankan kite sebab kite da relakan ati kite ni wat yang terbaik untok si dia.Kadang-kadang kite sanggop berkorban bende yang boleh bangi kesan kat life kite semate-mate ntok dia,then at the end,kite sedar yang pengorbanan tu sia-sia,sebab si dia hanye bijak bermain kate.Mungkin entri aku ni agak berbunyi kecewe,tapi thats life.hidop ni memang kejam.kite tak kan dapat ape yang kite nak atau rancang.Dah bertaon bercinte pon,tapi last-last kawen ngan orang lain gak.

Cinte gak kadang-kadang mampu mengubah kite.Mungkin dari burok ke baek dan tak mustahil gak dari baek ke burok.Semuenye bole jadi sebab cinte.Orang skang makin obses ngan cinte.Orang yang ade PhD pon sanggop terjon bangunan nak bunoh diri sebab putos cinte.Cinte memang kite buat hilang akal kan?

Da macam pengalaman da aku dapat pasal dunia percintaan ni,bukan dari diri sendiri jek,tapi dari kawan-kawan sekeliling aku.Ade orang sanggop berubah demi kekaseh ati dia,tapi sia-sia jek sebab si dia tak pernah nak hargai.Ade orang plak bernaseb baek dapat kekaseh ati yang sangat sempurna kat mate dia.

Kadang-kadang even tak bercinte pon,kite da mampu menanges sebab cinte.Tak percaye?Contohnye time kite da jatoh cinte kat someone,then kite nampak la atau tau bende yang buat kite rase jeles,bole menanges gak kan?Bile nampak si dia dengan yang lain,oh~!sangat sadis time tu.tapi tu lah hidop,tak pernah akan tenang.

Finally aku nak bagi 1 tips..

Jangan tinggalkan orang yang sayangkan kite untok orang yang kite suke,sebab orang yang kite suke akan tinggalkan kite untok orang yang dia sayang.

4 comments:

~cik manis~ said...

tsk tsk tsk
cinta terhalang yg pdih kot.
:'(

Fatin Razali said...

terhalang?
but still bole usehe kan..
juz perlukan mase..
trust me..

A said...

sng cakap,subjective lah Ice...hehehehe....

Fatin Razali said...

sbok jek dy nih..
huhu