Monday, April 12, 2010

.jangan ikut perasaan.

erk.hye!act aku tak tau nak letak tajok ape kat entry neh.puas da aku pk,tak dapat gak carik yang padan or sesuai.haihhh.susah tol lah gini.exam telah membuat otak aku tak berfungsi.okeh,kite lupekan exam yang jelas terlalu duniawi tu.

korang mesti pernah dgo word neh 'orang yang paling kite sayang juge merupakan orang yang paling kite benci'.kan?bagi aku memang betul pon bende neh.

kenape?sebab orang yang kite sayang lah yang kite akan amek berat,amek tau,amek kesah dari bende yang paling kecik sampailah bende yang paling besor.orang lain?ade aku kesah.haha.sebab tu lah kite akan terase,makan hati,merajok,benci,meluat,menyampah dengan orang yang kite sayang.sebab ape?sebab we do care about them.kan?orang yang kite sayang lah yang paling kerap bwat kite menanges,marah.

bende neh memang selalu jadi kat aku.aku memang sangat sensitif ngan orang yang aku sayang.yang aku tak sayang?lu boleh g jaoh-jaoh.haha.memang sangat ketare bende neh act.

contohnye,family aku.mak aku lah paling best nak dijadikan contoh.beliau cakap skit jek da boleh mengakibatkan aku mengalirkan air mate ibarat air paip lupe nak tutop.kadang-kadang,dia tak cakap pape pon da cukop wat aku risaw.haihhh..mak,mak..

contoh lagi,my twinny.hahaha.neh contoh paling terbaek lah.aku pernah menanges sebab dia reply msg aku 'ok' jek.aku da taip panjang-panjang,bebel-bebel,boleh dia reply 'ok' jek?haihhh.aku gembeng sangat sampai menanges time tu gak.hahaha.tak tau nak cakap aku childish ke hape.dah memang habit minah uh reply msg seketol-seketol.puas aku bayangkan macam mane dia reply msg bf dia.hahaha.

contoh lagi,my oxcygen.seriously,aku menyampah gile ngan mamat neh.dah la suke pakse-pakse aku wat itu ini,cakap maen sedap mulot dia jek,degil,nak soh makan pon susah.haihhh..tapi nak bwat macam mane,mamat neh la gak yang sanggop g belikan aku benjo.mamat neh gak lah yang bawak aku kuor makan time lapor,mamat neh gak lah yang jage aku macam aku neh puteri raje.haihhh..sayang kamu ngek.

well,so memang betol kan?orang yang paling kite sayang is orang yang paling kite benci?tapi tak mengape,itu bermakna we have some feelings for them.tapi jage-jage gak,jangan sampai benci uh wat kite lupe pade prasaan sayang tu.

so people,do care bout your love one.

selamat berkaseh sayang!

:)

8 comments:

mazne said...

ais kacang likes seribu kali ..hahahhaha...
ko mmg gembeng la yunk

Fatin Razali said...

babe :
waaahh..mentang2 da rajen kumen,cube bagi kumen yg membine skit..haha..aq mmg gembeng~hadap jek lah..haha

miaishika said...

waaa~ske quote owg pling kte syg adlh owg yg pling kte bnci
hahaha~~~

cm terkena lak kn..ngeh2~~~
same goes wit ecah
ble adek do ckp x yah blik umah ...
asek tgk mka ecah..isk
down gle...
even taw dia men2...hihi

nanes gak r..hoho

Syafiq Kadiran said...

orang yang paling aku sayang ialah orang yang PALING aku sayang...
hahaha...
da giler da...
rally care bout her n owez wanna make her smile...
mari berkaseh sayang...

Fatin Razali said...

ecah :
hahaha.same!!baru 2ari lepas majok ngan adek sebab adek xmau bg blk henpon burok saye.hoho.then dy mara saye tak jadi balik.huuuu~

Fatin Razali said...

syafiq :
waaaahhh..ko lagi kemarok dr aku!hahaha.marilah berkaseh sayang.spread our love~ :D

kEtAQ said...

hehehehehe
ska gak ah
btol tu
wpown dowg suke wat kite marah
tp xlme
sbb syg ag dalam
heeeeeeeeeee~~

Fatin Razali said...

ketaq :
yup2..kadang2 benci gile,tp jap jek kan?pas uh da ok balik~ :)