Thursday, August 05, 2010

.si skema kera sumbang.




Bagi sesiapa yang da baca post aku yang lepas, da tau kan aku handle segmen pagi yang diberi nama sawan pagi kat Radio Midas. Okeh radio midas is radio ukm ye. Jadi pelajar UKM sila ambil berat. Sebagai persediaan untuk minggu pertama bersiaran topik yang kami pilih ialah si skema kera sumbang.

Sempena musim konvokesyen ni, nak tau juga lah pendapat korang kat luar sana. Mana lagi penting, book smart or street smart? Sebab da ramai orang terlebih pandai genius gila tapi takde kawan pon dalam hidup. Senang cerita life dia hanya pasal dia and tabung uji kat makmal or what so ever. Dia tak bersosial or pergi melepak-lepak kat kedai mamak ke hape.

Untuk yang da konvo biasa akan ade macam-macam type kan?Budak yang pandai gila tapi buat keje tak reti, nak bercakap ngan orang lain pon teketar-ketar or budak yang sedang pandai [tak bole cakap tak pandai sebab da masuk u] tapi buat keje memang excellent.

So bagi pendapat korang pasal si skema kera sumbang neh k.pendapat anda sangat dihargai. Kalau nak aku sebut nama korang time aku on air bagi nama full and instusti pendidikan anda or tempat tinggal k.

Search kami di facebook - Midas R.O.C.K

:)

1 comment:

mysara said...

mai ada jugak dgr pasal kes cm ni...
mak cik mai bekerja utk pengambilan pekerja ni...
student yg skema ni byasenyer komunikasi n skill dorg kurg...
yg sederhana ni wlaupn xbrape pndai macam student yg skema tu, komunikasi dorg g better n kerja dorg g bagus....
majikan pun g prefer org yg cm ni....