Friday, January 07, 2011

.perangai orang sekarang 3.

okay. part 3 sudah. kalau nak kembalikan ingatan anda untuk part yang sebelum ni, pergi la baca part 1 dan part 2 dulu.

  • duduk berkumpul ramai-ramai mengutuk orang baru dalam tempat mereka.
  • tak boleh tengok orang lebih sikit dari dia, terus dijadikan musuh.
  • bangga mempamerkan barangan, pakaian yang dipakai, padahal takda lah mahal mana pun.
  • baru kenal 2-3 hari dah panggil 'sayang,honey,baby' jadah semua tu.
  • okay,tambah 3-4 hari lagi dah cakap 'i love you' pulak.
  • berebut-rebut nak pakai blackberry,iphone bagai padahal tguna setakat buat mesej, call and camwhore.
  • suka ambil tahu hal orang lain tapi hal keluarga sendiri tak jaga.
  • semakin berani buat M'sia macam Paris, selamba comolot depan public.
  • suka bercakap pakai lutut, tak fikir guna otak, tak fikir perasaan orang lain.
  • menganggap orang gemok, kurang pandai, tak kacak/cantik itu adalah orang yang tiada perasaan.
  • marah bila kesucian agamanya dipermainkan dengan berkata 'babi,shit berani kau kutuk nama tuhan aku!bodoh sial'.
  • menjadikan laman sosial sebagai tempat meluahkan perasaan.
  • masih menganggap 'scandal' itu perlu dan curang itu indah walaupun umur dah tua dah.
  • terlalu obses dengan sindrom 'kurus itu cantik/kacak'.
  • lelaki sekarang dah selamba jadi 'pisau cukur' yang berjaya mengalahkan perempuan.
  • waktu clash menangis bagai nak rak, konon hidup dah berakhir tapi seminggu lepas tu dah dapat bf/gf baru.
  • menulis di blog untuk menjadi popular dan kumpul follower.
  • percaya dengan apa yang dilihat dan terus membuatt kesimpulan sendiri.
  • menganggap yang kacak/cantik itu adalah yang paling sempurna.

dah. insya-Allah ada part 4 kalau perangai manusia semakin menjengkelkan.

6 comments:

Alynn Notnot said...

tak suka org ada scandal.

hahaha.

Muhammmad Zaim said...

betul ke semua point ni?

haziq said...

terase sangat!. haha.

Fatin Razali said...

alynn :
haha.me too!

zaim :
entah.depends.

haziq :
ehem.padan.

maizatul suraya said...

aku suke semua yg dinyatakan. terimakasih sbb cerita pasal perangai jelik manusia.

:)

Mas-Azi-Mah said...

hahaha...